Home » General » Un filament d'or entre les deixalles

Un filament d'or entre les deixalles

Entre tots els metalls nobles de l’antiguitat, l’or sempre ha estat el més admirat i cobdiciat. Resisteix el pas del temps com cap altre dels que sovintegen els registres de jaciments ibèrics, virtut molt apreciada des de l’òptica arqueològica.

Aquests dies la Mireia Sabaté, restauradora del projecte, neteja l’única peça d’or identificada a la Font de la Canya que anirà continguda a l’exposició DO VINÍFERA del Centre d’Interpretació d’Avinyonet del Penedès.

Es tracta d’un filament amb un dels seus extrems recargolat trobat a la sitja 151 del segle II aC, pertanyent a la fase de l’ibèric final o iberoromà. Cal reconèixer el bon ull de les arqueòlogues Paula León i Sílvia Requena per haver trobat un filament de 10 cm de llargada durant l’excavació de la sitja, amb una profunditat de més de 2 metres i gran quantitat de materials (com pedres, tovots, ceràmiques, cendres, etc). L’or sempre salta a la vista! el podreu gaudir al Centre d’Interpretació DO VINÍFERA l’any vinent!


Leave a comment