Home » Notícies » Qui mossegava els ossos després dels humans?

Qui mossegava els ossos després dels humans?

Entre els estudis arqueozoològics a la Font de la Canya, destaca -per la seva singularitat- una línia que està recercant sobre què va succeir amb els ossos dels animals després del seu consum com aliment. Les primeres dades d’aquest estudi indiquen que la majoria de les restes analitzades han estat afectades per les arrels, corrents d’aigua; moltes altres, però, han estat mossegades, posteriorment, per altres animals.

Actualment, s’estan identificant els tipus de mossegades i s’estan prenent les mesures per determinar quins animals les van causar, i així contribuir a la interpretació funcional de l’espai de la zona 2 de la Font de la Canya. La identificació de mossegades d’animals com ovelles, cabres, porcs i vaques sobre els ossos podria suggerir la presència d’una pleta, cercat o cleda en aquest sector del jaciment durant la fase de l’ibèric antic (segles VI-V aC). A més, el consum d’ossos per part d’herbívors no estaria relacionat amb la carn restant en aquests, sinó amb el consum de sals minerals presents en ossos secs.

 


Leave a comment