Home » Activitats » Les txalapartes triomfen als Concerts de la Font de la Canya

Les txalapartes triomfen als Concerts de la Font de la Canya

La Tarragonako Txalaparta Eskola va entusiasmar un centenar de persones a la terrassa de la Casa de Colònies de Sant Pere d’Avinyó per gaudir d’una vetllada bascocatalana. La formació, amb 7 músics, va oferir una primera part en la qual va presentar la història d’aquest instrument tradicional del País Basc i dels seus principals txalapartaris.

Una de les peces interpretada amb la txalaparta de vidre (presentada al Congrés Mundial de Pamplona) estava dedicada al Katto Amibilia Ezeiza, txalapartari d’Andoain, mort en un accident de muntanya el 2012. El tema es deia Cor de vidre, un encàrrec personal del músic Nando Taló al Guillem Anguera (també acordionista del grup i compositor dels temes propis). La peça titulada Txala es va interpretar amb els tocs a dues bótes de roure, a càrrec de Siscu Aguilera i Nando Taló. Després, a més de la música tradicional basca, també van interpretar el Ball de pastorets, el Xotis de l’Arboç, La dama d’Aragó o l’Estaca, per cloure el concert.

Abans, el públic havia visitat el jaciment íber de la Font de la Canya, amb el guiatge de l’arqueòleg Dani López i un grup de joves que han estat treballant-hi durant aquests 15 anys d’excavacions. Tot i que algunes persones repetien visita, la gran majoria descobria per primera vegada aquest indret tan singular i representatiu de l’origen de la vinya al Penedès. Es va compartir el sopar i es van fer degustacions de productes cedits per empreses d’Avinyonet del Penedès.


Leave a comment