Home » Activitats » Èxit del primer concert

Èxit del primer concert

Inoblidable, màgica, alegre, plena, fantàstica…

Així descriu el públic l’experiència viscuda al primer concert de la Font de la Canya, amb el guitarrista i compositor Mario Mas, veí del municipi d’Avinyonet del Penedès, l’11 de juliol passat. En un concert acústic i de proximitat, a la façana de la casa de colònies de Sant Pere d’Avinyó, el músic va presentar un repertori variat i emotiu dels seus compositors de referència en la guitarra popular. Així, es van escoltar Soleares caña, Siguiriyas, Bulerias, Alegríasamb algunes  variacions de Manolo de Huelva i Javier Molina, entre altres, Los puertos (Sabicas) i la mundialment famosa Candilejas per cloure la primera part.

Després del sopar, Mario Mas va presentar alguns temes d’Alazul, el seu primer treball com a compositor: Farasha, Mi querubina o Sortilegio, així com la Taranta zambra i tanguillo homenatge a Miguel Borrull, a més d’unes Granaínes de Ramón Montoya, Indiopole Buleria del sol, París Dakar de Papuchi i el fi de festa amb Yo me quedo en sevilla de Pata Negra i peces de Camarón on van participar tots els artistes presents com Carlos Cortés Bustamante, Lina León i altres veïns del municipi convidats per Mario Mas.

Abans del concert, el grup havia visitat el jaciment de la Font de la Canya amb l’arqueòleg Dani López, fent una passejada entre les vinyes i el bosc. A l’arribar a Sant Pere d’Avinyó, es va degustar una copa de vi o cava per gentilesa dels cellers col·laboradors, així com olives i pa amb oli.

Tot és a punt pel segon concert del divendres 7 d’agost, amb la Tarragonako Txalaparta Eskola, una formació on les txalapartes (instrument tradicional del País Basc) són les protagonistes, acompanyades d’acordió, guitarra, mandolina, flauta i percussions. Hi ha molta expectació per escoltar la txalaparta de pedra i la de vidre, així com les bótes de vi de 125L tocades amb les maquiles, les fustes amb què es fan sonar les txalapartes. El Nando Taló i el Siscu Aguilera han provat i triat dues bótes de castanyer cedides per la Boteria Torner i han exclamat: Brutal! Això sona molt bé!


Leave a comment