Home » Activitats » Visita a les excavacions arqueològiques

Visita a les excavacions arqueològiques

Dissabte 20 de setembre, l’Institut d’Estudis Penedesencs organitza una visita a les excavacions arqueològiques que s’estan duent a terme a Font de la Canya.

Avinyonet del Penedès
Casa de colònies de l’església de Sant Pere d’Avinyó
Dos quarts d’11 del matí

Durada aproximada de la visita: 2 hores

Recomanacions: calçat còmode (accedirem al jaciment a peu)

El jaciment del Turó de la Font de la Canya és un centre de mercaderies de l’època dels ibers (segles VII-II aC) situat al cor del Penedès. Les excavacions arqueològiques han identificat nombroses dades relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al territori, que es remunten al segle VII aC i s’associen amb els intercanvis comercials amb els fenicis.

Més informació: www.fontdelacanya.cat.

Programa:

Casa de colònies de l’església de Sant Pere d’Avinyò. Els arqueòlegs utilitzen l’espai com a laboratori i espai de treball i estada. Introducció al jaciment i de les darreres novetats acompanyats per una projecció visual.
Sortida caminat cap al jaciment (10 minuts).
Visita al jaciment tant de la zona de sitges ja excavada com de l’àrea actualment en curs d’excavació.
Demostració del ritual de cremació de perfums amb peveter. El peveter és un recipient en forma de cap femení que representa una divinitat relacionada amb l’agricultura i la fertilitat.
Retorn caminat cap a la casa de colònies (10 minuts).
Copa de vi o cava

Per a una millor organització, confirmeu la vostra assistència a la secretaria de l’IEP, al tel. 93 892 19 79, o per correu electrònic: secretaria@iepenedesencs.org